ÇEDES Projesinde Edep,Saygı,Nezaket Değerini İçeren Videomuz

İnsanı diğer tüm canlılardan ayıran temel özelliklerin başında edep, saygı ve nezaket gelir.

Arapça “edb” kökünden gelen edep kelimesi, “ziyafete davet etmek, iyi tutum, incelik, kibarlık, hayranlık ve takdir” anlamlarında kullanılmıştır, edebiyat da bu kelimeden türetilmiştir.

İnsanlar; ruhunu hissettiklerini, umutlarını, aşklarını, özlemlerini, dertlerini, acılarını edebiyat

sayesinde etkili olarak yansıtabilmiştir.

Edep duygusuna saygıyı ve nezaketi ekleyerek insanlar, manevi anlamda en yüce makamlara ulaşabilmiş, kendilerinden sonra gelecek kuşaklara rehberlik etmiştir.

Edebâli, Hoca Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli gibi yüzlerce değerimiz

bu toplumun en karanlık dönemlerinde ışık olmuş, yol göstermiştir.

İşte biz öğretmenler de “Oku!” (İkra!) emriyle öğrencilerimize okumanın, yazmanın yanında

benliklerini besleyecek, onları hayata hazırlayacak, edepli olmayı, saygı göstermeyi ve nezaketli davranmayı öğretmenin sonsuz çabası içinde olmuşuz.

Edep, saygı ve nezaket değerini içeren videomuz, öğrencilerine değer eğitimi verme çabasında olan Değerler Kulübü temsilci öğretmenlerimiz tarafından oluşturulmuştur.

19.10.2023 112